tirsdag, november 18, 2008

Deep Purple til Midnattsrocken 2009.

Festivalen Midnattsrocken 2009 i Lakselv har annonsert sitt første band til festivalen på Brennelvsneset og det er ikke et hvilket som helst band, men bandet Deep Purple. Tenk å høre "Smoke On The Water" i middnattsol. Det hadde vært en opplevelse du sikkert ikke glemmer med det første. Og jeg vet om spesielt en person i Karasjok som vil være her, hører du Tore? :)

Her er posten som ble postet på veggen til denne festivalen på Facebook.

Midnattsrockfestivalen er stolte av å kunne offentliggjøre det første bandet på plakaten for festivalen i 2009. Og det er ikke hvilket som helst band bookingansvarlig Stig Grøtta denne gangen har signert, men en av de største pionerene innen hardrock gjennom tidene - Deep Purple!

Det er ikke mange månedene siden John Norum og Europe dro de siste gitarriffene på Brennelvneset under årets Midnattsrock, med selveste midnattsola som scenebelysning på scenen innerst i den idylliske Porsangerfjorden.

Til tross for dette har ikke Midnattsrockens bookingguru, Stig Grøtta, ligget på latsiden. Styret i Midnattsrocken har etter hvert lært Grøtta å kjenne, og da han for kort tid siden dro frem ”det virkelig store bookinggliset” under styremøtet, skjønte de at noe stort var på gang igjen. De hadde sett det tidligere – blant annet da han lanserte kontrakten med Turboneger og Europe.
Denne gangen hadde Grøtta noe virkelig stort i ermet, og for et mildt forfjamset styre kunne han presentere at ”nå var muligheten der”. Midnattsrocken kunne få besøk av en av de største pionerene innen hardrock gjennom tidene – Deep Purple!

Enkel avgjørelse – størrelsen til tross

– Det er helt klart en stor avgjørelse å ta, det å hente et av verdens største band til lille Lakselv i Finnmark. Men slik festivalen har utviklet seg de senere år, både med hensyn til størrelsen på artistene vi har hatt besøk av og det sterkt økende publikumstallet, gjør at avgjørelsen var temmelig enkel når tilbudet lå der sier Stig Grøtta.

Grøtta forteller at det i 2009 er 25 år siden første Midnattsrock ble arrangert på Brennelvneset. - I den forbindelse er det vel og naturlig at Midnattsrocken slår litt på stortrommene, sier han.

At Grøtta omtaler stortromme i flertall pirrer nysgjerrigheten, og når Grøtta blir spurt om det er flere store trommer i vente, smiler han hemmelighetsfullt og svarer rutinert – Ingen kommentar.

Noe av det største innen rock gjennom tidene

Deep Purple, er sammen med Led Zeppelin og Black Sabbath, regnet som en av de største pionerene innenfor hardrock. Det britiske bandet har ifølge anonyme kilder solgt godt over 100 millioner plater i løpet av karrieren.

Deep Purple ble dannet i 1968 og slo første gang gjennom med låten ”Hush”. Siden den gang har de produsert kjente hits på løpende bånd, og blant de mest kjente låtene finner vi hits som ”Smoke On The Water”, ”Black Night”, ”Soldier Of Fortune”, ”Child In Time” og ”Highway Star”.

Bandet hadde en pause fra 1976 til 1984, og da bandet igjen ble samlet i 1984 gav de ut comebackalbumet ”Perfect Strangers” hvor også tittellåta ”Perfect Stranger” og låten ”Knocking At Your Backdoor” ble store hits.

Deep Purple kunne i år feire 40-årsjubileum og har i denne forbindelsen gjennomført en jubileumsturné.

Gleder seg som en unge

– Jeg må vel medgi at jeg selv gleder meg som en unge til denne konserten sier Grøtta. Han forteller at Deep Purple er utvilsomt et av de største ikonene innenfor hardrock og det han tror det kommer til å bli en magisk opplevelse med slike helter på scenen i det han kaller verdens mest eksotiske festivalområde innerst i fjorden ved Nordkapp.

En julegave på lur

I forbindelse med jubileumet kan Grøtta fortelle at Midnattsrocken også har en julegave på lur til festivalens publikum.

- Lørdag 20. november legger vi ut et svært begrenset antall billetter, 500 stk. Billettene vil bli solgt til ”1984-pris”. Prisen i 1984 var kr. 250,- for en dag, og vi selger derfor billettene til kr. 750,- da denne billetten gjelder for tre dager sier Grøtta. Grøtta forteller videre at billettsalget kun vil foregå på festivalens nettsider (www.midnattsrocken.no), med unntak av at billettene også vil bli solgt på Midnattsrockens stand under Snøscooter- og fritidsmessen som går av stabelen i Lakselv 20. og 21. November.

Fakta om Midnattsrocken

Midnattsrocken er en utendørs musikkfestival som arrangeres i det vi velger å kalle verdens mest eksotiske festivalområde, på Brennelvneset innerst i den idylliske Porsangerfjorden – midt i Finnmark.

Midnattsrocken ble første gang arrangert i 1984. Siden den gang har mange store artister fra både inn- og utland sttt på scenen. Bl.a. har festivalen tidligere hatt besøra av Europe, Turboneger, Fish, Kamelot, Imperiet, Mari Boine og Kurt Nilsen.

Midnattsrocken er i dag den største musikkfestivalen i Nord-Troms og Finnmark.

Midnattsrocken 2009 går av stabelen i tidsrommet 9. – 12. juli og til nå er følgende artister offentliggjort: Deep Purple.
ps; Det er nå akkurat på dagen for flere år siden vi i Molotov møtte vår skjebne og de hadde elsket akkurat dette.