fredag, mai 06, 2005

KRAMER ARCHIVES

KRAMER ARCHIVES

Hangface konserten i går så viste Eddie Kramer fram bilder han har tatt av artister i sitt studio og der fikk man sett bilder av bla Jimi Heaika, Stones gutta, Zeppelin gutta og mange andre kjente personer Eddie Kramer har jobbet med. Under sin tale fortalte han bla om han hadde vært å spist meget god mat hos Rundbergs, og at han var vokst opp i Cape Town, Sør-Afrika og begynte sin studio karriere som en "Tea-Boy", dvs han hentet fram te, kaffe til artistene og produsentene.

Her er web siden han fortalte om under bilde framvisningen og sa at denne web siden viser mer bilder om akkurat den samme perioden i hans liv. Han fortalte også om at fra 67-72 var de 5 gyldne åra for musikken, siden det kun var artister inne i studioene og at musikere fra andre store band kunne komme inn i studioet under innspilling. :) Han fortalte bla om en episode om når den avdøde gitaristen i The Rolling Stones, Brian Jones, kom inn i studioet til Jimi Hendrix midt under opptaket av låten "The Wind Cries Mary" og at Jimi vinket gjennom studio vinduet til Eddie Kramer om å få han ut av studioet så full som han var.

Han fortalte også om at Jimi var en meget beskjeden person, og at han var en gudebenådet gitarist (Dette vet jo alle som liker musikk idag, spesielt rock. Men det var fint å høre han fortelle historier fra sin meget interessante fortid som tekniker for disse gamle storhetene.)

Som oppvarmings band til Hangface vant gruppen Diamond som er et lokalt Tromsø band, og bandet var bra, men vokalisten var strålende vakker. :)

Hangface sin konsert gikk som forventet, men siden de spilte låter fra den nye plata som vi som betalte oss inn på konserten fikk, så var det ike akkurat allsang, men gruppen fikk tromsøværingene som var på konserten til å rocke skikkelig. Konserten var bra, men den ble avsluttet litt for tidlig. Med en større setlist så kunne konserten blitt skikkelig bra.