søndag, februar 08, 2009

Telenor+Riddu Riđđu=sant

Opptur for Riddu Riððu - nordlys.no

Nå som Riddu Riđđu endelig har fått en status som knutepunkt festival så kommer det endelig en stor sponsor på banen som Telenor. Dette kommer til å ha ringvirkninger for festivalen, og festivalen kommer til å få en betydeligere større økonomisk kraft til å hente inn større artister til Manndalen. Men hvilke store artister har en urfolks bakgrunn som passer inn i festivalens profil?

Den eneste store urfolks artisten som ennå ikke har spilt på Riddu er den amerikanske artisten Buffy Sainte-Marie og at hvis hun kunne spilt på Riddu hadde det vært perfekt, men hva etter det? Kan man inkludere artister som har deltatt aktivt i kampen for urfolks rettigheter, som f.eks. Peter Gabriel, Sinéad O'Connor og U2?

Men da kommer spørsmålet om at festivalen kommer til å miste sin spesielle status blant folk som en ekte urfolks festival. Det blir spennende å se hvilke artister det kommer i år på scenen i Manndalen nå som det endelig har fått statusen som knutepunkts festival og har fått økonomisk handlekraft.

Som slutt kan jeg legge ved litt spesielle klipp av disse nevnte artistene fra YouTube.




Buffy Sainte-Marie - Universal Soldier



Peter Gabriel - Secret World



Sinéad O'Connor - Nothing Compares 2 You



U2 - Bloody Sunday



, , , ,