mandag, desember 01, 2008

Linux er fremtiden.

A future so bright Tux needs shades | Open Source | ZDNet.com

Operativ system krigen er over og Linux har vunnet. Linux brukes overalt, den brukes av TV, den brukes av din bredbånds-TV, den er i digital kameraet, den brukes av banker og børser over hele verden, søk på Google og den brukes der. Linux har 85% av super datamaskin parken. "Jeg har sett Linux i en melke maskin", sier Linux Foundation direktøren Jim Zemlin.

Og det beste av alt er at det ikke finnes virus og spion programmer på Linux. Det er heldigvis der hvor Microsoft har hele markedet for seg selv. Og det er nå alle store datamaskin selgere som Dell, HP og Asus begynner å selge maskiner med kun Linux operativ system (Ubuntu/Fedora/Xandros). Hvis du ikke har hørt om Linux, er det et operativ system som er gratis å bruke og nesten all programvare er gratis å bruke og laste ned.

Og nå kommer Linux mobilene på markedet. i 2008 kom Linux netbook'ene og i 2009 kommer det mobiler med Linux operaativ system. Android, LiMo og det 100% mobil kildekoden Moblin kommer på markedet i stor stil, der hvor Apple's iPhone skapte markedet, er Linux det eneste konkurrerende alternativ.

Hvis du vil tjene penger nesste år, lær Linux. Dette spår mannnen Jim Zemlin, så gjenstår det å se om han får rett da.

Men det store spranget til Linux er å få brukermassen fra Windows til Linux, og hvis alle begynner å sselge datamaskiner med Linux som et operrativ system alterrnativ som gjør prisen billigere, så er det et skritt på veien, fordi Vista operativ systemet til M$ har vært et stort feilgrep som haar gjort at M$ har annonsert Windows 7 allerede nå, og har allerde en beta versjon av dette operativ systemet ute.

Men hva med alle Windows spillene mine spør du da? Her har Linux er alternativ som heter Wine. Wine står for "Wine Is Not an Emulator" og lar deeg kjøre Windows programmer på x86 eller x86-64 arkitekturen. På hjemmesiden til Wine står det hvordan du kan få de fleste spillene på Windows å fungere med Wine.

Linux er framtiden......