mandag, november 24, 2008

Celine Dion til Riddu?

Det har vært snakket om akkurat denne artisten og Riddu i flere år på diverse sammenkomster for styret og medlemsmøter for festivalen Riddu Riđđu flere år nå, og kan kalles en intern spøk for innvidde, men hele historien kan fortelles her nå.

Det var på et styremøte hvor styret hadde en ide myldring om hvilke artister som skulle spille på den neste festivalen og akkurat denne artisten ble fremmet som et forslag. Nwounded å kan du lure på hva Celine Dion har på urfolks festivalen Riddu Riđđu, som fikk knutepunkts status i fjor, har på Riddu sletta i Manndalen i Nord-Troms å gjøre?

Det er ikke det at jeg har noe personlig i mot musikken til Dion, men at personen som fremmet forslaget var veldig ivrig på henne, og hennes standpunkt på urfolk og spørsmålet om folkeslag og rettigheter. Hun var meget seriøs når forslaget ble lagt fram, men det var bare det at hun hadde sagt feil navn. Den hun mente het IKKE Celine Dion, men var en kvinnelig artist ved navn Sinead O'Connor som hadde walisiske røtter og kom under benevnelsen urfolk.

Så hvis Celine Dion blir ført opp som artist på Riddu, så har du fått tipseet her først.... :)

btw; Har fått høre rykter om at sangene "Soldier Blue" og "Bury My Heart At Wounded Knee" blir å høre på sletta i Manndalen til sommeren, men dette er helt uoffisielt enda........